Omgeving Cadzand-Bad

De omgeving biedt een uiterst interessant en gevarieerd aanbod van activiteiten, historische steden, natuurgebieden, fietspaden en natuurlijk het strand, de zee en de duinen. Daarnaast zijn er in de nabijheid een aantal culinaire toprestaurants.

ZOEK EEN VRIJE PERIODE IN DE ONLINE BOEKINGSMODULE

 

Zee/Kust

Cadzand-Bad heeft een prachtig breed en schoon Noordzeestrand. Het is ook niet voor niets dat de toevoeging ‘Bad’ een rijke toeristische geschiedenis uitstraalt. Je vindt er gezellige strandpalviljoens langs de hele kust, ook de kinderen kunnen zich er goed vermaken. Vervolgens is ook bekend dat de kust in Zeeuws-Vlaanderen het hoogste aantal zonuren van Nederland heeft,  er is tijd om te genieten!

Natuurgebied Het Zwin (7 minuten lopen)

Het Zwin is een uniek natuurgebied, waar de zee soms nog vrij spel heeft. Hierdoor heeft het een uniek karakter.

Sluis (15 autominuten)

De historische vestingstad met de kade en haven uit de tijd dat er nog een waterverbinding was naar de open zee langs Cadzand, iedere week koopzondag, en heeft als grote troef het 3 sterrenrestaurant Oud Sluis

Vlissingen (via het veer Breskens)

Het voet- en fietsersveer vanuit Breskens komt aan in Vlissingen, de stad van Piet Heijn. Ga naar het Arsenaal, het museum van de scheepvaart, de binennstad of de boulevard uitkijkend over de Westerschelde.

Middelburg (via het veer Breskens)

Een van de mooiste oude steden in Zeeland, het rijke verleden als VOC stad is in de gevels terug te zien; klim op de toren, bekijk het beroemde stadhuis, de prachtige abdij en shoppen in de vele leuke winkels

Sluis (15 autominuten)

De historische vestingstad met de kade en haven uit de tijd dat er nog een waterverbinding was naar de open zee langs Cadzand, iedere week koopzondag, en heeft als grote troef het 3 sterrenrestaurant Oud Sluis

Retranchement (5 minuten)

Nederlands vestingstadje precies op de Belgische grens; klein maar fijn met kilometers te belopen vestingswallen

Breskens (20 minuten)

Ruige haven- en visserstad, het nautische centrum van Zeeuws-Vlaanderen en opstap voor het veer naar Vlissingen

België / Vlaanderen

Vanuit de vakantiewoning ligt België slechts op een steenworp afstand. Eerlijk gezegd is er meer België, met name Vlaanderen, om het huis heen, dan Nederland.

Lopend over het strand loopt u langs ’t Zwin zo België in, richting Knokke. Wel voor vloed weer terug zijn, anders wordt het omlopen.

Fietsend rijdt u langs de oude Zeedijk langs het Zwin naar België, ritje van 10 minuten door de natuur.

Met de auto rijdt u in een half uur naar de historische binnenstad van Brugge, naar het mondaine Knokke of even verder naar Oostende.

In 50 minuten rijdt u naar Antwerpen en Gent.

Brugge (25 autominuten)

Met de wereldberoemde historische binnenstad, een Unesco Werelderfgoed waar je terug blijft komen, tal van musea en een toeristische magneet van de eerste klasse

Knokke (10 autominuten)

Het ‘Saint Tropez van het Noorden’ , mondaine kuststad vol met prachtige villa’s uit vorige eeuwen, luxe winkels, galleries, kunst en cultuur; moet je gezien hebben

Oostende (25 minuten)

Koninklijke stad aan de Belgische kust met het enorme paleis aan het strand en de grote jachthaven

Zeebrugge (15 minuten)

Voor liefhebbers van de ruwe zeebonksfeer en dito havenrestaurantjes

Gent (30 minuten)

Net zoals Brugge een van de West-Europese hoogtepunten qua historische binnenstad, musea, cultuur en restaurants; laat je door de grachten en singels varen

Antwerpen (50 minuten)

De grote havenstad aan de Schelde met een prachtig, compact centrum. Maar ook de stad van het nieuwe museum MAS ten noorden in het oude havengebied

Culinair genieten

Vanuit de vakantiewoning lopend naar een aantal top-eetgelegenheiden? Dat is alleen mogelijk in Cadzand.

Cadzand – Pure C (5 minuten lopen)

Wat is er heerlijker dan een pure culinaire avond aan zee in Cadzand? We waren bij Pure C, natuurlijk vooral bekend vanwege Sergio Herman. Een prachtige locatie met veel licht en hout, zodat je meteen het strand voelt. En proeft

Cadzand – De Blanke Top (15 minuten lopen)

Het klinkt als een sprookje voor de bourgondiër: een fantasierijk ontbijtbuffet in de onbijtkamer, een goed gekoeld glas champagne op het zonneterras met uitzicht op zee, een heerlijk kreeftje in “Le Sommet” en een karaktervol glas wijn voor de openhaard in “Le Salon”. In Hotel De Blanke Top wordt dit sprookje werkelijkheid.

Cadzand – Standpaviljoen De Piraat (5 minuten lopen)

Strandpaviljoen De Piraat is niet zomaar een strandtent. De zeshoekige zaal is ruim en uitnodigend, en wanneer het wat frisser wordt brandt de gezellige kachel. In alle seizoenen is De Piraat een favoriete plek voor lekkerbekken.

Cadzand – Cadzandria (15 minuten lopen)

Het enige visrestaurant gelegen bovenop de duinen in Cadzand. Aanbevolen restaurant in de michelingids.Sinds maart 2012 Oesterambassadeur van Prins en Dingemanse. Met uitzicht op de Noordzee en monding van de Schelde. Genieten in een luxe en rustige omgeving van kreeft,oesters en al hetgeen wat de zee ons biedt.

Fietsroutes rondom

Rondom Cadzand-Bad kan je prachtig fietsen. Je kan naar Belgie richting Knokke, langs de kust naar het oosten richting Breskens en door het oude Zeeuws-Vlaanderen met zijn historische plaatsjes zoals Retranchement en Sluis.  Hieronder staan een paar fietsroutes:

1) Vanuit het vakantiehuis kan je meteen de dijk op naar het westen toe richting Knokke. Je fietst binnen een paar minuten naar het Zwin. Voor wie haaietanden wilt zoeken kan hier, langs de kustlijn, zijn hart ophalen. Het fietspad kronkelt door de slufter Het Zwin, de verzande monding van de getijstroom die ooit de vaarweg naar Brugge vormde, snel ben je in Belgie en voor dat je het weet sta je op de boulevard in Knokke.

2) Vanuit het vakantiehuis fiets je binnen een paar minuten naar het strand langs het centrum van Cadzand-Bad. Er loopt een fietspad door de duinen langs het strand van het Zwin naar Nieuwvliet. Onderweg kom je een groot aantal strandpaviljoens tegen waar je gezellig iets kan eten en drinken. Het fietspad is rustig en veilig zonder autowegen dicht nabij, voor kinderen ideaal.  Het is ongeveer 8 kilometer naar Nieuwvliet en het fietspad loopt langs het natuurgebied De Verdronken Zwarte Polder.  Hier verlaat de route de kust en kan je binnendoor naar Cadzand, het centrum van het gelijknamige vroegere eiland.

3) Bij Terhofstede kruist de route een weg die 1 km noordelijker Retranchement bereikt. Dit dorp is een uitstapje waard.  Daarna kan je Sluis aandoen. Sluis is als voorhaven van Brugge ontstaan aan het Zwin.  Het stadhuis met de enige Belfort toren van Nederland staat in Sluis. De strakke vestingwerken vormen een ander opvallend element.